fredag 31 oktober 2008

Bus eller godis?


Efter att ovanstående syn (dubbelt upp dessutom) mötte barnen när de öppnade dörren ikväll så är svaret: varken eller! Vad de fick var tre gallskrikande barn skrämda från VETTET och en tigermamma som bara vrålade att de som var utklädda och stod och väntade på godis därutanför dörren skulle försvinna för att det bor små barn här.

M och V var så rädda att de bara skrek, men de hade sinnesnärvaro att springa ifrån dörren. Lilla A däremot var helt paralyserad av skräck och stod böjd över skohyllan (bredvid ytterdörren) hysteriskt skrikande. På alla tre barnen sprutade tårarna. De stackarna som stod utklädda vid dörren sprang sin väg när jag skrek åt dem att försvinna.

Det tog en bra stund att lugna ner dem. Nu förstår de i alla fall att det var större barn som var utklädda, men vad hjälper det när de förmodligen kommer minnas bilden av dem så länge de lever? Troligen väntar en orolig natt. Synd på den goda Antinorin från 2005 som ligger och skvalpar i vinglaset...

Vem ska jag skicka terapiräkningen till?

Väder och vind


Med betoning på vind. Jag flyttade ifrån Värmland. Där är det snö på vintern. Det blåser om det är höststorm. Sjön blir varm redan i juni.

Jag flyttade till den lilla staden vid Vänern. HERREGUDIHIMLEN, den här kommunen skulle behöva någon väderterapeut som förberedde en för vädret! Sjön tar vääääldigt lång tid på sig att bli varm. Om man har tur är det badbart i juli. Innan dess är det rena rama självplågeriet, ungefär som att bada isvak. Såklart,det är ju Sveriges största.

Snö? Ja, cirka sju dagar på hela förra året. Det var regn regn regn. SÅ inspirerande att vakna upp till varje morgon! Speciellt i kombination med det eviga blåsandet. Det var också kul att tvätta barnens överdragskläder i parti och minut, de såg ut som leriga små grisar efter varje dag på dagis. De svindyra vinteroverallerna hängde i garderoben i stort sett oanvända.

Här blåser det jämt. Det är ett riktigt blåshål! Och värst av allt är den svinkalla nordan, som går igenom märg och ben. Det kvittar hur många lager kläder man har på sig så nog blåser det in någonstans. Om man inte ska frysa ihjäl när man är ute måste man vara i konstant rörelse. Det blir lite besvärligt när man går på stan och t.ex. handlar julklappar. De varma kläderna ger dig en exklusiv förhandsupplevelse av klimakteriets vallningar när du går in och ut ur affärerna.

Och ja, vi fick åka fyra komma någonting mil i stormen Gudruns efterdyningar när lilla A skullekomma till världen. En riktig upplevelse! Speciellt med alla träd som låg hullerombuller vid vägen och alla kastvindar, som gjorde det svårt för mannen att hålla mig ihanden eftersom han var tvungen att hålla båda händerna på ratten. Då fick bildörren visa vad den gick för, kan jag säga.

Ja jisses. Då var det färdiggnällt för idag. Gnällkärringen rapporterar klart slut varulvstjut.

torsdag 30 oktober 2008

Mysko grejer


Jag fattar inte varför jag regelbundet surfar in på Linda Rosings blogg när jag varje gång får bekräftat att jag och hon inte lever på samma planet... :o) Men kul är det!

Tålamodsprov


Inte är det dina tre barn i ständig trotsålder, som aldrig verkar går över. Inte är det kopieringsapparaten på jobbet. Inte är det krånglande datorer eller bilar som inte startar. Nä, det är montering av IKEA:s platta paket. Två Agam-stolar har verkligen prövat vårt tålamod i eftermiddag. Hur svårt kan det va´? För att citera en slagdänga från Melodifestivalen. Svar: tydligen jävligt svårt!

Apropå Fars dag


I förrgår när vi var på väg hemåt barnen och jag hade vi en diskussion om vad vi ska köpa till pappan på Fars dag. Ett barn tyckte guldklocka. Ett annat karameller. Den tredje också karameller. Då kom barn nummer ett på att det vore kul med ett HUS! Men, filosoferade han vidare, det var nog inte så bra, för det kommer ju ta VÄLDIGT lång tid att flytta ut alla våra saker. Alla våra saker undrade jag. Ja det tar minst en vecka att flytta ut bokhyllan och TV:n!

Haha, något mer kan man alltså inte tro att vi har i vårt hem.

Lilla A meddelade dock att det tar tre timmar. Om man är stark.

Nattvakten - Sarah Waters


Nej, Nattvakten var inget för mig. Jag tycker hela upplägget hade potential, lesbisk kärlek och människors vedermödor i andra världskrigets London. Men nej, jag gillade inte boken.

Boken går i bakvänd ordning, så att säga. Det börjar med sena 40-talet och slutar 1941, så i slutet kommer förklaringar till en hel del, t.ex. hur Viv och Reggie träffades (den unga flickan och den gifte charmören). Personerna är skickligt tecknade, men jag kan ändå inte leva mig in i deras liv. Det känns svårt. Kärleksscenerna är nästan poetiska, men de är nästan uteslutande kvinnor emellan och man betraktar dem som från ovan eller som om man stod utanför huset och kikade in genom ett fönster.

Det som ändå är bra med boken är att den ger en verkligt inlevelsefull bild av krigets London, hur man påverkas av att varje natt gå till sängs i en stad som garanterat kommer att bombas. Förluster och tragedier men också mänsklig styrka.

Synd att inte persongalleriet också lockar en in i boken och gör den suverän!

tisdag 28 oktober 2008

Småttigt och gottigt

1. Barnen har hållit sams hela dagen idag, ute på äventyr. Tydligen tog det på krafterna eftersom den senaste halvtimmen liknat tredje världskriget de tre små liven emellan.

2. Jag har fått min mobil! Den är SNYGG! Och så funkar den bra, haha.

3. Min vän T har kanske hittat en liten guldklimp. Nu håller jag tummar och tår! :o)

4. Jobba nästa vecka igen? Eeh, har inte kommit så långt i tankarna ännu. Det innebär ju att jag måste kolla min planering igen! :o)

5. Min man har snaggat håret i efterdyningarna av luskriget. Det är riktigt snyggt! Och han fick en liten flashback till forna glansdagar på K3...

6. Ikväll är det hockeykväll = jag läser ut nattvakten!

Klart slut varulvstjut.

måndag 27 oktober 2008

Skogen!


Nu bär det av ut i skogen där jag och barnen tillbringar hela eftermiddagen. Så skönt och avslappnande för mamman och barnen leker och rasar och sysselsätter sig själva med allt vad skogen erbjuder. Aldrig sover de så gott som efter en rejäl runda i skogen! :o) Man får vara smart, eftersom B är borta hela kvällen...

IKEA


Min man AVSKYR IKEA! Jag ÄLSKAR IKEA! Han vill helst inte. Får ont i huvudet, irriterar sig på folk, gnäller och klagar. Jag gillar att gå där och titta och provsitta och handla. Därför packar jag bilen med barn, svärmor och svägerska och drar söderut på onsdag! ÄNTLIGEN! :o)

söndag 26 oktober 2008

Glöm inte...

... att titta in hos KATASTROFALA OMSLAG! Uppdaterat och träffsäkert som vanligt! :o)
(Klicka i länklistan.)

Vinn hos Tjohalia!


Nu finns chansen att vinna vackra Kivi-lyktor hos Tjohalia! Klicka HÄR!

PS: Visste du att Kivi betyder sten på finska?

Hej och hå!

Jag trodde jag skulle tillbringa lördagkvällen i Nattvaktens sällskap. Istället blev det middag, vin och tävling (Diggiloo) hos svägerskan och svågern med gäster. Så nu sitter jag här och bloggar missinassen! Så kan det gå när inte haspen är på! Detta trevliga avbrott i min läsning innebär att jag kanske får göra som Svartanova och lägga till HETS. Fast hon hetsvirkar, medan jag får hetsläsa Nattvakten så jag hinner klart innan alla ramlar in imorgon!

lördag 25 oktober 2008

Nattvakten

Nattvakten av Sarah Waters har det tufft i efterdyningarna av BLONDE. Jag gillar historiska romaner (denna utspelar sig i andra världskrigets London) och Waters har fått strålande kritik för denna bok. Jag hade alltså HÖGA förväntningar när jag köpte boken.

De har inte riktigt infriats. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är, men jag stör mig orehört på Kay och hennes kvävande kärlek till Helen. Hennes eländiga drällarliv på dagarna och hennes starka insats som ambulansförare och nattvakt på nätterna. Hennes sätt att röka sig halvt ihjäl och sedan hosta sig sönder och samman. Hennes känsla av att inte kunna finnas till utan helen, så därför måste hon kontrollera henne. Kay verkar så ful, raka motsatsen till Helen, den mjuka, rosiga, starka.

Nej, jag vet inte vad det är riktigt, men jag ska ta mig igenom boken idag. Jag är nämligen HELT ENSAM hemma. Mannen är på hockey i Jönköping med grabbarna och tittar på MoDo och sover sedan över hos en släkting. Lilla A är hos farmor och sover över. Jag har alltså massor med egentid. Det är den ultimata lyxen. Det och att jag får sova hur länge jag vill imorgon! :o)

fredag 24 oktober 2008

Pumpadags!





Lite fredagsmys! Varje år köper jag en löjligt stor pumpa och sen skär vi ur den. Det är lika mysigt varje år och pumpan står under äppelträdet och lyser varje kväll tills Allhelgonahelgen är över.

You´re dead meat!

Yes, I´m talking to you, luselände! Nu är det krig. KRIG, I tell you! Alla tre barnen hämtades tidigare från dagis igår. Med löss. Det ledde till Operation Avlusning igår.

Bye bye Stockholm (med avstickare till Dalarna) på höstlovet. Hello LUS WAR II. Om det så tar mig hela höstlovet ska jag förpassa varenda liten lus och vartenda litet lusägg till evigheten.

Jag struntar i dålig karma. Jag struntar i att jag kanske återföds som lus i nästa liv efter detta massmord. Nu har jag fått nog och nu ska det väck. Strategin är klar. Krigsmaterielet inhandlat. Första attacken genomförd. Nu ligger mannen och jag i bakhåll och väntar.

Det är nog bäst för lössen att de håller sig borta. Om jag efter denna vecka hittar en endaste lus vid liv ska jag personligen ta kontakt med lusmördarmedelföretaget. Sen ska jag ta till varenda gammal huskur som finns att googla fram. Punkt. Och slut.

tisdag 21 oktober 2008

Ur barnamun, del femtioelva

"Mamma..."

"Ja?"

"Vet du vad man ABSOLUT inte får säga på engelska?"

"Nä, det vet jag inte."

"Facköl."

"VA?!"

"Facköl. För öl betyder bajskorv på engelska och då kan någon bli upprörd om man säger så."

Hmmm... Inlägg i debatten Under avdelningen "Det är inte bara rim och ramsor de lär sig på dagis", avdelningen "Inte bara någon blir upprörd, utan mamman blir GALET upprörd om man säger fuck you till någon...", samt avdelningen "Lyckade Svensklärare/Mammors Förening utesluter mig nu med omedelbar verkan".

måndag 20 oktober 2008

OJOJOJ!

Dag ett i helvetesveckan avklarad! Bra och positiva utvecklingssamtal, men kan man bli annat än bäng i kolan efter tolv timmars oavbrutet arbete? :o)

söndag 19 oktober 2008

Mamma Mu och Kråkan



Idag ska jag och lilla A ut på äventyr i grannstaden. Vi ska gå på bio; Mamma Mu och Kråkan. Hon har längtat sig halvt ihjäl och frågat fem gånger varje dag när det är dags för bio. Hennes bröder har nämligen varit på bio och sett både Kung Fu Panda och Wall-E och berättat allt spännande. Jag och barnen älskar böckerna, så jag ser fram emot att få se filmen med den lilla smulan!

lördag 18 oktober 2008

Mina drömmars stad

Jag läser denna fantastiska bok med mina åttor och nior som en del av tema Staden och veckan som gick hade vi drama som bearbetning av avsnitten som vi läst. Helt suveränt bra redovisningar! Det värmer när man ibland är fundersam kring om de riktigt har greppat djupet och innehållet i boken. Både en bra start och en bra avslutning på veckan!

Shopping


Äntligen! Min söta vän T reser en hel del i sitt jobb och denna köpte hon med till mig från Helsingfors. Som vanligt tyckte B att det var ett hutlöst pris, men vad vet väl han?! :o)

Höst




Höst både på balkongen och i Marimekkoskålen...

Fest i Barrskogen





Ja HERREGUDIHIMLEN! Bilderna får tala för sig själva... :o)

onsdag 15 oktober 2008

Trött trött trött

... och det INNAN alla utvecklingssamtal, temakväll och som grädde på moset SPANSKAN nästa vecka. Det innebär att jag kommer att vara borta varenda kväll hela veckan. PUST!

tisdag 14 oktober 2008

It´s pink and it´s mine mine mine!


Se vad som kommer i min låda om ett par dagar! :o)

måndag 13 oktober 2008

Fucky fucky...

... står min yngste son och skriker glatt inne på skoaffären förra veckan. Efter ett allt annat än harmoniskt besök på ICA. Varför ska de tusen miljarder tidningar precis vid kassorna, så att slitna mammor ALDRIG kommer därifrån utan att till hälften lova någon tidning på lördagen, men inte idag för det är bara... Efter en timma där inne med tre ungar som alla ska välja både brödsort, yoghurtsort och filsort OCH påläggssort är man färdig att vråla lungorna ur sig för minsta lilla som inte går lugnt till efteråt. Då vill barnen alltså kolla på skor. Inte mig emot. Vi har riktigt trevligt, tills den lille huliganen högt och ljudligt ställer sig på en stol och vrålar. Med armarna ut i vädret och ett leende stort som Texas på läpparna. "FUCKY FUCKY allihopa!"

Han vet inte ens vad det är han säger. Han vet inte att det är ett fult ord. Men JAG vet. Och alla andra vuxna och halvvuxna i hela affären vet. Fucky fucky!

söndag 12 oktober 2008

Nobelpriset i litteratur 2008


Jaha, då var det dags igen. De senaste åren har det ju varit otroligt folkliga pristagare i litteratur, om man jämför med årets: Jean-Marie Le Clézio. Vem? Aldrig hört talas om! Inte heller sugen att läsa, speciellt inte efter Akademiens motivering (feel free att ta fram valfri ordlista, om du inte arbetar som svnekslärare, lingvist eller litteraturkritiker, för att över huvud taget förstå vad som menas):


”uppbrottets, det poetiska äventyrets och den sinnliga extasens författare, utforskare av en mänsklighet utanför och nedanför den härskande civilisationen”.

Sugen på lite nobelprislitteratur? Någon?

Vad ska Nobelpriset vara? Ska det inte vara ett hedrande av ett stort och viktigt arbete i litteraturens tjänst, som författare. Att man ska ha berört många människor? Vad är stor litteratur? Att den ska vara så obskyr att endast ett fåtal (intelligentian, eliten?) ska ha läst den? Är DET stor litteratur?

Jag hejar ALLTID på Astrid Lindgren i sådana här sammanhang. Där kan man tala om en författargärning av betydelse. Hon skrev för barn, men inte så enkelt och entydigt alls utan tvärtom väldigt mångfacetterat och dubbelbottnat. Hon har dessutom betytt mycket för många barn och föräldrar och givit oss chansen att se hur underbar en skriven fantasivärld kan vara. Och för alla barn som inte växer upp i Bullerbyn är hennes böcker en fristad. Och den kan vara det också eftersom de finns på biblan och i skolor. Bred och folklig och med ett språk som sjunger. DET är i alla fall stort tycker jag!

Nej, istället blir det till att läsa in sig via artiklar och nyhetsmaterial och KANSKE köpa något exemplar. Om omslaget är tilltalande! :o)

VILLHAVILLHAVILLHA



Jag ska snaaaart gå och lägga mig i soffan. Men först får ni se vad jag önskat mig av tomten! :o) Egentligen önskar jag mig bara snälla barn varje år, men tomten kanske läser bloggar, vad vet jag...

Förkylt!

Jag är förkyld. Det är HEMSKT synd om mig. Det förstår ni säkert. Som tur är har man en guldklimp till man som inser läget och skickar hem den lilla till farmor på bullar och badkar och tar de stora med sig på bio för att se WALL-E. Det blir jag, temuggen och ett par alvedon i soffan framför gamla dåliga och bra repriser. Snörvel.

FLÄÄÄÄÄÄÄRD!

Inland inser man att man är trebarnsmorsa. Ibland inser man att det är vääääldigt länge sen man var i utesvängen. Ibland inser man att det är lite svårt att hänga med i modesvängen. Den största boven är tidsbrist. Då är det bara att klicka in till spanbloggen, där Minna guidar i stil och shopping och skönhet. Dessutom har hon flyttat till ett nytt ställe med sin kille och bilderna därifrån är jättefina. Men framför allt kan man få veta att det är helt OK att investera i blå mockastövlar och coola rosa stövletter! Och då kan jag också se att det kan finnas annat i mitt liv än lego, dockor och foträta skor att ha på lekplatsen. I denna anda har jag nu inhandlat svart klänning och PLOMMONLILA strumpbyxor att ha till mina svarta stövletter på festen på fredag. Måste nog köpa ett par till ifall det går en maska. :o)

TACK MINNA!

fredag 10 oktober 2008

Mysig helg ahead!


Nu loggar jag ut och återkommer efter helgen! Vi åker till nordligare breddgrader och firar min pappas 60-årsdag. Middag med goda vänner vi inte träffat på länge står också på schemat, liksom fika med tjejorna (läääääänge sedan vi sågs!). Jag har packat både varma kläder såväl som inpackningen jag ska göra i håret i mammas och pappas bastu. (ÅÅ, det ska jag ha när jag flyttar till hus!) Inte helt fel heller att lite skumpa i form av Moët & Chandon följer med upp, hehe.

Hoppas att ni får en skön helg!

torsdag 9 oktober 2008

Apropå Grey´s Anatomy...

HERREGUDIHIMLEN vad jag lipade igår! Jag var helt rödgråten när programmet var slut. Mannen menar att det aldrig kan vara hälsosamt att se "den där skiten" som han kallar det. Jag ber om ursäkt å hans vägnar, ty han är förblindad och har ännu inte sett ljuset. :o)

Klockan fyra och klockan åtta...

De som arbetar tillsammans med mig vet att det ALDRIG är någon idé att få något vettigt gjort på arbetsplatsen efter klockan fyra. Det ballar alltid ur i flams och trams, för jag är så trött. Och flamsig. Därför avslutas all min verksamhet då. Jag jobbar gärna en stund på kvällen igen, när jag hämtat krafterna lite.

DÅ kan ni fundera hur torsdagkvällarna ser ut, när jag sitter på föreläsning fram till åtta. Ojoj. Ibland går det bra. Ibland blir det lite... svårt att koncentrera sig. Det kan bli väldigt skojigt, vilket gör att man blir lite oförberedd när läraren hojtar efter oss och vill att vi ska grillas. Många goda skratt blir det dock eftersom mina medstuderande är lite likadana. :o)

Nåväl, mannen har som genom ett mirakel lyckats slippa ifrån Försvunna diamanten idag, men han vägrar tala om HUR. Det blir operation utpressning för att få ur honom den hemlisen!

onsdag 8 oktober 2008

Inspirerande föreläsare!

Åh, idag har vi haft studiedag med en VÄLDIGT inspirerande och rolig föreläsare. Det är så kul att lyssna på folk som verkligen kan prata och som dessutom har humor! En riktigt bra dag för övrigt också. Nu spelar mannen försvunna diamanten, på mitt skift, medan jag lagar mat och bloggar samtidigt. Simultankapacitet! :o)

tisdag 7 oktober 2008

Försvunna diamanten borde...

...försvinna forever. Fattar inte hur jag tänkte när jag en regnig eftermiddag förra veckan släpade med mig tre barn in på leksaksaffären och kom ut med sykortspyssel och Den försvunna diamanten-spelet. Det är en vecka sedan. Vi har inte haft en enda Den försvunna diamanten-fri dag efter det. Jo, det är kul att spela. Det är kul att spela bara med barnen. Och med mannen. Men INTE VARJE DAG. Svårt att förklara det för tre barn vars ögon tindrar av lycka varje gång det kommer på tal. Det går ju inte att säga nej när de tycker att det är SÅ kul. (Och när man får se att de stora grabbarna som ALDRIG sitter stilla faktiskt KAN fokusera i en timme på något och sitta still samtidigt. HALLELUJA!) Det har resulterat i att mannen och jag kör skift. Försökte slippa undan igår men han spände ögona i mig som en gammal förman bredvid stämpelklockan på en fabrik. Därför hade han inget för att försöka slippa sin tjänstgöring idag, hehe. Det är så man frigör bloggtid mina vänner. :o)

Hur svårt kan det va´?

Ja det kan man fråga sig. Tydligen VÄLDIGT svårt att komma in i en ny bok efter BLONDE. Jag började så smått i Nattvakten eftersom Nudelbagaren låg kvar i väskan och jag inte orkade hämta den. Men det funkar inte riktigt. Jag har liiiiite svårt att släppa BLONDE! Ungefär som att dricka mjölk efter Moët Chandon. Eller som att käka falukorv efter oxfilé. Ja, ni fattar hur jag menar. Jag gör ett försök till, men sen kommer Nudelbagaren på sängbordet. Hoppas att den står sig bättre.

Ha en skön tisdag allihopa!

PS: Inget nytt på lusfronten, men myntet har i alla fall kommit till rätta, hehe.

måndag 6 oktober 2008

O, det var så roligt, jag måste visa några till!




Här kommer lite till från yearbook yourself! :o)

söndag 5 oktober 2008

yearbookyourself.com





Svartanova är alltid så påhittig och snokar reda på de roligaste sidorna. Hennes resultat i yearbook yourself kan du se här. Vill du också prova kan du klicka här.

Här är jag anno 1960-talet. 1974 tog jag med för att jag är född det året. 1982 tog jag med för frisyrens skull! Många skratt blev det innan jag var klar i alla fall. Rekommenderas!

lördag 4 oktober 2008

Fina saker





På COSAS kan man hitta mycket fint; t.ex. vacker kruka med ängel på ( K2 keramik/Mia Blanche) och coola manschettknappar (guldsmed Annika Bertilsdotter)!

fredag 3 oktober 2008

LouLou!


Hon är FÖRKROSSANDE underbart bra! Hon sjunger så att man blir både glad och ledsen samtidigt och man tackar musikgudarna för att hon får en chans i idol, trots att hon är långt i från dagens utseendemässiga ideal. Spana in henne här! Och här!

Veckans bästa dag!

Fredagen är veckans bästa dag! Heeeela långa sköna helgen ligger framför oss! TJOHOO!

Jag läste ut BLONDE i morse. Lipade mig halvt ihjäl. LÄSDENLÄSDENLÄSDEN!

Nej, man kan inte plugga glosor mer än en och en halv timma åt gången, sen MÅSTE man ha kombinerad kaffe- och bloggpaus.

MoDo vann över Timrå igår. Det var DERBY, som mannen andaktsfullt förklarade när vi åt middag. Yeah, so? Barnen och jag spelade Den försvunna diamanten i stället. Lilla A hade femtontusen i sin kassa medan vi övriga var luspanka, så istället för att flyga i mål när diamanten hittades fick man gå. :o)

Idag ger jag mig i kast med Nudelbagaren! Spännande. Sedan väntar Nattvakten eller Mma Ramotswe.

Ha en skön helg allihopa!

torsdag 2 oktober 2008

Ur askan i elden

Medan förra veckans fokus var bajs (avföringsprover och kontroll så att Malte bajsade ut enkronan han lyckades svälja) har familjen K denna vecka fått påhälsning av löss. Men ÅÅÅÅÅÅ! Kan det ALDRIG få vvara NOG?? Istället för en skön eftermiddag med barnen har mannen fått lussanera den ene sonen samt luskamma övriga barnaskaran. Skägget fick han raka av sig i en rasande fart eftersom han tyckte att det helt plötsligt började klia. Nu sitter vi här i arbetsrummet och det kliar i min hårbotten också.

Klart slut varulvstjut.

onsdag 1 oktober 2008

Göra slut med Marilyn Monroe


Jag är snart klar med BLONDE, en av de bästa böcker jag läst på väldigt länge. Jag hade aldrig läst Oates innan jag började med BLONDE, men jag kommer definitivt att göra det!

Att läsa ut BLONDE känns lite som att göra slut. Man vill inte fastän man känner att man måste. Jag tror att den här boken är en sådan man gärna vill läsa om, senare. Och alla ni som inte läst den MÅSTE ABSOLUT göra det, jag har tjatat om det lika länge som jag hållit på att läsa den här väldigt tjocka boken, som tagit ett tag att läsa. :o)

Norma Jeane är nu ensam, efter en uppslitande skilsmässa från sin make Dramatikern. Efter hennes missfall kom de aldrig tillbaka till varandra, även om han hängde henne i hasorna som en svans. Hon tappade hoppet och arbetade som en galning, mer drogad än någonsin. Man anar slutet, men hoppas ändå att hon inte ska komma till den punkt där hon känner att allt är meningslöst och att livet inte är värt att leva. Det är som ett tåg, som i gamla filmer, som rusar mot den avgrund vi tittare VET finns där. Man vill blunda, men samtidigt se vad som händer...

Pocketboklotteri


Igår var det dags för första träffen i vårt lilla pocketboklotteri. det var himla kul och jag en annan i gruppen hade valt samma bok; Fördjupade studier i katastroffysik av Marisha Pessl. Jag valde Nudelbagaren av Ma Jian. Den verkar spännande och jag tror inte att det är en bok som jag valt att köpa. Omslaget är verkligen snyggt och färgglatt, eftersom det var temat. En bra blandning av böcker och en trevlig kväll! Ser fram emot nästa! Tack Svartanova!

Helloooooo McDreamy!


Ikväll är det dags igen att förlora sig i det som Svartanova kallar förlösande, nämligen gråtandet som sker i samband med varje avsnitt av Grey´s anatomy. Kanske kanske kan vi hoppas på att få se den himlastormande kärleken bli en skön vardagslycka utan nojjor, ångest och alltför mycket psykologiserande den här säsongen? Jag kommer att sitta klistrad, och som straff för den senaste tidens ideliga hockeytittande ska mannen i mitt liv få sitta med och filsa mig under fötterna. Kan det bli bättre?