fredag 14 maj 2010

Så länge vi båda andas av Stephenie Meyer

ÅH! Sista delen i Twilightserien gör ingen besviken! Vi får möte en lugnare, tryggare mer självständig Bella som nu blir en egen person efter sitt giftermål och sin förvandling till vampyr. ÄNTLIGEN säger jag för hennes våpighet och smått löjliga dåliga självkänsla (men EDWAAARD, hur KAN han gilla MIIIIIG, som är SÅ klumpig och FUUUUUUL. Han är så VACKER! Osv osv, ja ni fattar) tyckte jag var en aning påfrestande i de tidigare böckerna.

Kärlekssagan är fortfarande fantastisk och kröns nu med det lilla barnet Renesmee som föds och bådar för en fortsättning av serien. För hur ska det gå för henne och Jacob? Hon är föremålet för hans prägling, och på så vis förklaras känslan av att höra ihop som Bella och Jacob har.

Den är spännande! Volturi blir helt plötsligt ett hot, därför att Renesmee har blivit sedd och inga odödliga småbarn får existera, men det är någon som sett henne som inte vet att hon är till hälften människa. Det gäller hela familjen Cullens överlevnad, och man vill bara läsa läsa läsa för att fort få komma till slutet!

Samtidigt som man skyndar sig för att få ta del av upplösningen i den sista boken, vill man gärna spara lite på det goda eftersom det ju är oterkalleligen slut nu.

Jag rekommenderar HELA serien om Bella och Edward till alla som gillar en bra och uppslukande bok! :o)