söndag 31 juli 2011

Flyttstök


Åh fy! Gillar inte när allt är en enda röra. Pappren från DHL har inte kommit än, förhoppningsvis gör de det imorgon. Suck. Just nu känns det lite tungt. Mamma och pappa är här för att hjälpa till idag så vi får undan i alla fall alla kartongerna och sen får vi ta möblerna på fredag efter att flyttfirman varit här för att hämta alla grunkor som ska med till andra sidan jorden.

Igår gick det upp för mig att vi verkligen ska till andra sidan jorden. Vi ska lämna vårt liv här och hur det än blir när vi kommer tillbaka blir det inte som det var innan vi åkte. Känns både spännande och vemodigt.

Och vår familj, alla vänner... Det känns än mer vemodigt. Det är många människor vi tycker om som vi lämnar nu. Vi hoppas på många besök. :o)

Åh bilden förresten, när allt är rörigt runt omkring drömmer jag mig bort till ordning och reda, ljus och harmoni. Jag vet att det bara är en dryg vecka kvar i röran och då får jag hitta andra sätt att få ro i själen... :o)

tisdag 26 juli 2011

Tjoh...o?

Tog 24 timmars vuxensemester från papper, scanner och packlådor. Tjoho! Kom hem till nya dokument att scanna eftersom vi fått fel från Skatteverket. Tjoho?

måndag 25 juli 2011

Tragedi


Finns inga ord som kan beskriva det svarta som hänt i Norge.Ingen går oberörd. Jag tar tillvara mina dagar och är tacksam för dem och kärleken.

söndag 24 juli 2011

Johan Theorin...

...skriver förbannat bra böcker och väcker en längtan till ett ställe jag aldrig varit på; Öland...

Packa packa liten kappsäck


650 kg flygfrakt. Smaka på det. Låter mycket. Men hur mycket är det egentligen? Och fyller vi hela kvoten eller blir det något över? Och vad ska vi ta med? Vad finns att få tag i? Vad kan vi inte leva utan?

Svar: muminmuggar, tavlor, barnböcker... Sen får vi se.

På flyget får Benny ta två resväskor med sig, vi övriga en var. 22 kg per resväska... Jojo, i-landsproblem, men icke desto mindre något att fundera på. Vill inte stå på flygplatsen och hetsslänga ut grunkor pga övervikt i bagaget.

Tur att vi är olika jag och min man. Jag hetsar och tycker att vi måste bli klara NUUUUUUUU och han VET att det ordnar sig. Då vet vi att det ordnar sig i tid. :o)

fredag 22 juli 2011

I love Florence!

Åh, Florence är så bra. Sjukt snygg dessutom.

Lyssna bara: http://open.spotify.com/track/5UoDi2bvpeYRihthPyljvg

Papperpapperpapper

Vem trodde att scannern skulle bli vår bästa vän? Vem trodde att det papperslösa samhället var nära förestående? Vem trodde att alla dokument skulle vara rätt från början?

Efter en miljon papper fick vi mail igår att vi fått ut FEL personbevis från Skatteverket. Nya samtal, men på måndag kommer de och sen är det FORT på scannern. Flytten närmar sig med stormsteg.

Idag har vi också kört en testsession med Berlitz för ungarnas engelsklektioner via nätet. WOW! Teknikens under. Vi som bor i Lidköping har ingen möjlighet att få hemundervisning som de göteborgsbaserade barnen. Undervisningen ska vara en slags grund så att de har med sig lite engelska i ryggsäcken när vi flyttar. Det känns jättebra! Nu är ett antal lektioner bokade som ska genomföras via nätet under två veckors tid. Alma fick lite fler lektionstillfällen, vi tror inte att hon orkar sitta 90 minuter med en rast på tio minuter bara. Det ska bli jättespännande att se hur det funkar!

fredag 15 juli 2011

Distanskurs

Oh yes,jag kom in på geografi A på distans mot högskolan Gotland. Känns så himla bra att jag vet att jag har något eget viktigt vettigt att göra som utvecklar mig och gör mig bättre på mitt jobb.

Är man van vid att jobba hårt så kan ju lata lediga dagar te sig lockande och sköna. Och jag kommer säkerligen njuta av dem också. Det är en fantastisk möjlighet att få det och jag är väldigt tacksam för den. Men att gå från ett aktivt yrkesliv med stark identitet som lärare till hemmafru är ett stort steg. Det är något jag oroat mig lite över. Vad händer med MIG då? Vem blir jag när jag inte har mitt jobb? Och hur hanterar jag min nya vardag som går ut på att roa mig, fördriva tiden tills barn och man återvänder från skola och jobb? Min man kommer ha fullt upp med arbetet och mina barn går i skolan hela dagarna.

En av mina planer går ut på att vara kreativ. Jag var det mycket förr och grejade med både det ena och det andra, men har inte funnit tid eller lust till det efter barnen. Jag skulle gärna lära mig fotografera eller måla akvarell. Det finns en underbar möjlighet tidsmässigt att få göra det nu.

Att kunna studera ger mig något eget och utvecklande att göra. Känns underbart! :o)

tisdag 12 juli 2011

Sprutor deluxe


Fobi är bara förnamnet. Skräck är ett mer passande ord. Gillar inte sprutor. Får kallsvett, handsvett, blodvallningar...you name it. Jag minns så tydligt när jag skulle få Malte och Viggo, då tyckte jag att det läskigaste var att de skulle sätta en kanyl med infart till droppet på handryggen på mig... Epiduralen längtade jag efter sen och tog den mer än gärna. :o) Jag tänkte att jag skulle klara av att ta sprutorna bättre och bättre eftersom vi genomgått ett RIGORÖST vaccinationsprogram inför flytten, men ICKE. Fy!

Jag har svårt att slappna av och igår hade jag hela familjen med mig in eftersom vi inte hade barnvakt och barnen SÅ GÄRNA ville se när mamma och pappa tog spruta. Vis efter förra gångens nästan-kollaps, hade Agdas (sköterskan) med sig dextrosol. Men det hjälpte inte. Första sprutan var trögflytande och jag klarar inte det. Tårarna steg och det kändes banne mig som armen skulle gå av. Jag blev helt svimfärdig och fick lägga mig ner. Den andra sprutan kände jag knappt. Sen fick jag ligga i en halvtimme innan jag var klar för avfärd. Jösses.

Nu är jag dock klar för denna gång och nu blir det inga fler sprutor utom rabies i Kina och en påfyllnad av Twinrix i jul när vi kommer hem. :o)

Vill knappt tänka på vilka sjukdomar som sprutats in i min kropp den senaste månaden: tyfus, stelkramp, kolera, hepatit A och B, japansk hjärnhinneinflammation. Snajdig coctail of diseases...

onsdag 6 juli 2011

Älskade böcker


Det finns ett orosmoment mitt i glädjen över flytten. Det är inget allvarligt (för någon annan alltså, men för mig).Jag finner det OTROLIGT svårt att flytta utan alla mina böcker. Jag fattar inte hur mitt nya hem ska kunna bli ett hem utan alla böcker. En del kommer jag ta med mig, några olästa pocket som inte väger så mycket. Sen får jag fylla på i Shanghai. Men vid ALLA flyttar jag gjort (och det är nästan tio stycken sen jag flyttade hemifrån 1993) har jag fått upp bokhyllor och böcker först. Då har det känts som ett hem. Nu kommer jag inte kunna det. Snyft.

HURRA!


Vi fick besked idag att barnen kom in på skolan och har fått varsin plats. HURRA! Känns fantastiskt skönt och som en otrolig lättnad i mammahjärtat!

Vi fick såklart ytterligare en packe papper att skriva ut, scanna in och skicka tillbaka, bla betalningsrutiner för tuition (skolavgift) som per unge och år är nästan 200 000 RMB (ungefär lika mycket i svenska kronor). Herregud.

Vi är glada att få möjligheten att lära känna ett annat land, och tacksamma för allt vi får. Samtidigt tänker jag på alla barn i det landet som svälter och far illa. Hoppas man kan engagera sig i något som gör tillvaron lite bättre för några av dem.