lördag 30 april 2011

Visum OH MY F*****G GOOOOOD

Jomenserrusåatt... Åttielva rutor att fylla i, med kinesiska tecken och arabiska bokstäver. Frågor som om man är kriminellt belastad i något land, har sjukdomar (psykiska, sexuellt överförbara, AIDS/HIV osv osv)eller om man blivit deporterad från Kina någon gång. Ruta NO ifylld åttielva gånger - CHECK!:o)

tisdag 26 april 2011

Pappersarbete


Ja, inför en flytt till Kina måste man vara beredd på att fylla i ungefär en biljon papper: försäkringspapper, ansökningar om visum, arbetstillstånd, ja listan kan göras OÄNDLIG!

Och alla papper ska vara i ordning: vigselbevis (tack gode gud för hemarkivet från nittonhundrakallt!), personbevis, födelsebevis för barnen, CV, anställningsbevis... Pass kopierat tre gånger om, foton att använda till gud vet vad och MINST två sidor tomma i passen för viseringar och stämplar när man reser in och ut ur landet!

Jojo, märkvärdigt så det förslår!

Alma y corazón drar österut!

Efter en alldeles för lång bloggtorka, som har en rad anledningar, så har jag nu bestämt mig för att ta tag i bloggen igen. :o) Det känns otroligt härligt att åter finna lusten att skriva!

Jag har inte läst mycket alls, och just nu upptar familjen, arbetet och en förestående flytt till Mittens Rike och Shanghai det mesta av min tid.

Att blogga känns som det perfekta sättet att dokumentera denna stora händelse i vårt liv!