måndag 2 april 2012

Bokveckan

Förra veckan hade WISS bokvecka. Det var böcker böcker böcker! Härligt tycker boktokiga mamman.:o)
Veckan innehöll bl.a. lässtund med buddiesarna (faddrarna) och då var det pyjamasdag (för våra onepiece-dag, det var en succé). Sen var det författarbesök och bokmässa och massa andra roliga aktiviteter. Kulme på veckan var fredagens lärarteater, en omskriven Askungesaga, och elevernas och lärarnas uppvisning av sina dräkter. Temat var hjältar och bovar.

Här kommer bilderna!



Mrs Johnstone som Zorro, hon hade en vapendragare (kopia) också. :o)

Miss Smith (Viggos lärare) var med i pjäsen, som medlem i ett hemskt dåligt mariachiband. 


 Farao fanns också på plats.


 Känner ni igen Harry Potter från grade 3 red?


 Viggo var riddare.


 Alma och Grace. Alma skulle vara Rapunsel och efter många om och men fick vi låna en låååååånghårig peruk. Tror ni den dög åt lilla fröken Petnoga? Neheeej då! Den var för TRASSLIG (och det var den, men den funkade enligt mig). Hon vägrade blankt att ha den på sig så hon fick gå i prinsessklänning och med boken under armen.


 Kul när lärarna klär ut sig också. :o)


 Miss Persson, Almas fröken, i välkänd peruk.


 Häxa som undervisar i en av ettorna. :o)


 Många utklädnader var genomarbetade och riktigt bra!


 Ettornas lärare. Det var pirater och häxor och lite annat.




 Pjäsen handlade om en tjej som heter Cinder och som ville ta en plats i skolans softballteam. En av de onda tjejerna som ville stoppa henne spelades av coach Alistair. :o)



 Tänk att det på varje skola finns en klippa till musiklärare! På Broholm heter hon Rebecca Malmborg, på WISS är det miss Giles och Mr Smart som håller ställningarna!


 En fairy godmother och en prince Charming (spelad av Maltes lärare Miss McGovern) fanns också i pjäsen.


 Publiken fick vara delaktig. Hela skolan var samlad så det var högljutt.


 WISS-tigern var så klart med, spelad av Mr Stanley. Cinder till höger.


 Bibliotekarien Fiona var berättare.



 Det hemskt dåliga mariachibandet som fick jobbet som teamets hejaklack/cheerleaders. :o)


 Allsång med skolans egen sång till slut, två gånger om.




 Maltes klasskompis Angus var Svampbob Fyrkant (Spongebob Squarepants på engelska).







Och när man tycker det blir för trist med vuxna som spelar teater kan man ju ta upp sin bok och lägga sig till rätta och götta sig lite. Hur sött är det inte?:o)



Benny och barnen tog med vårt Sverigebesök Sebastian och Nathalie till fabric market och till tornen och skraporna, det är soligt idag så de lär få fin utsikt. Själv ska jag ta tag i min avsomnade träning. Ska bli så himla skönt, fast jag törs inte tänka på hur mycket jag tappat av höstens hårda arbete. Nåja, bara att ta tag i det!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Haha! Vilken rolig skola de går i! Kan tänka mig att personalen hade minst lika roligt som eleverna. Herregud va söta de små godingarna är. Malte såg verkligen ut som Harry Potter :) Ni får ha det så gött och hälsa Skövdeborna!Kram Pia

Ps! Hälsa Alma att månen har varit som en tunn banan här i flera kvällar!

Maja sa...

Det är en jättebra skola och de hittar på mycket roliga saker med barnen. Det som är extra kul är när personalen är med och klär ut sig. Till Halloween t.ex. så var skolans director (högste chef) utklädd till Hulken och grön hela han. :o) Saknar er. Kram!

Maja sa...

Alma spanar förresten på månen allt som oftast och pratar om dig. I Thailand tjötade hon om det varje kväll. Här ser vi inte alltid månen, tyvärr. :o(