söndag 27 november 2011

Blandat babbel

Här kommer lite bilder och korta berättelser om veckan som gått.


 Sett i gymet. Jo. Stora (nåja, en sanning med  modifikation eftersom jag nästan är längre än dem) starka gymkillar fixar maskinerna i gymet med verktyg som ligger i ett Hello Kitty-fodral. Nuförtiden höjer man bara lite lätt på ögonbrynen. :o)



 Julmarknad med Malin (som inte var med på bild för en gångs skull), Anette från Lisch, Pernilla från Götet och Erika från Degerfors. En riktigt trevlig dag med shopping, fantastisk lunch på Nar Bar och gott fika hemma hos Erika.



 På pysselmarknaden. Tre gångar av sprängfyllda bås med allt mellan himmel och jord i pysselväg. Och SÅ grymt billigt.



Det fanns julsaker på pysselmarknaden också. I mängder.



 Nu är det jul igen, tjoho. Fick nästan ont i ögonen.



 En dag förra veckan var det något skumt med vårt varmvatten. Först kom inget alls, sen kom detta. Blä!



 Lunch på dumplingsställe med Anette och Malin. Så himla gott. Man doppar dem i strimlad ingefära som man häller soja och vinäger över. Mums!



 Man lägger fyllningen i degknyten och sen ångar man dem i de traditionella tygkorgarna med tyg i botten. Vår ayi Lily gör rundlar av degen som hon fyller och sen trycker till, ungefär som en liten pirog och sen kokar hon dem i vatten.



 Oh yes. :o)



 Från skolan kom en kassa som tillhör samarbetet med Shanghai Community Center. Det heter The Giving Tree och det går ut på att varje familj i jultid fyller en kasse med saker till ett barn som är i behov. Olika skolor har olika samarbetsskolor i detta, BISS är också med men har en annan skola för sitt samarbete. Man ska köpa underkläder, jacka, skor, tandborste, tandkräm, skolsaker osv. Man får en liten lapp med information om mottagaren. Det var en flicka i vårt fall. Barnen var fascinerade över att hon var elva år och lika lång som Viggo (140 cm). Mycket bra initiativ att få barnen att tänka i andra banor kring julen och att önska sig och få saker. Vi har haft många bra diskussioner hemma. Och de ser människor på gatorna här som ger dem nyttiga perspektiv på hur det är att vara privilegierad respektive fattig här.



 Födelsedags- och farvälkalas hos Matisse. Hon var Almas allra första engelsktalande vän och nu flyttar hon till Hong Kong. Sådant är expatlivet. Barnens kompisar kommer och går till viss del och det är ledsamt. Alma vill inte riktigt tänka på att hon ska flytta så långt. det blir nog ett besök hos dem när vi åker till Hong Kong nästa år. Det var massor med aktiviteter för barnen och för päronen var det skumpa och mimosa och trevligt prat. 24 grader varmt var det också. :o)


 Hos Matisse.



 Idag är Alma på skolresa till oriental Pearl Tower. Hon har längtat i en hel vecka och förberett sig noga. Hon har planerat vilket mellanmål hon ska ha med sig ( och det blev en salig blandning kan man säga) och dessutom ritade hon den här fina bilden över Shanghais berömda skyline. Hon fick med Jin Mao, Oriental Pearl och Kapsylöppnaren. :o)



 På väg till fabric market i fredags åkte jag längs med floden Huang Pu. Man kan knappt se sig mätt.



På Carrefour är det också jul. Till exempel kan man köpa sig ett lysande glittrande Eiffeltorn för 3580 kuai (yan) för att få den rätta julkänslan. Holy moly.

Inga kommentarer: