måndag 11 juni 2012

Luft

I dagarna två har det varit rekordhöga halter av föroreningar i luften här. Det har till och med märkts ute hos oss  i förorten. Sikten har varit dålig och det är som en gulaktig dimma som ligger över staden. I fredags och lördags var halterna så höga att de var näst intill farliga. Då ska man hålla sig inne. Tror att värdet låg på 260 det är precis på gränsen. Idag är värdet runt 130 så det är betydligt bättre. Vindstilla och fuktiga dagar är halterna högre och nu har det regnat så det har säkert kommit ner på husfasader, balkongmöbler, gräsmattor, pooler...

Nackdelarna för hälsan med att bo är flera, men de flesta experter som rådfrågats menar att man kan stanna här upp till fem år utan bestående men. Framför allt är det lungorna vi är rädda om, speciellt barnens. Kroppens läkande förmåga ska enligt utsago klara av att reparera de ev skador man får av att andas in luften här.

För och nackdelar... Jag längtar fortfarande hem till den friska luften och den blå himlen. Den har vi inte sett på en vecka.

Inga kommentarer: