tisdag 5 juni 2012

Thunderbirds i Seoul, Korea

Påskhelgen tillbringades i Seoul. Vilken härlig häftig stad! Känns otroligt skönt att ha en normal stad på bara en och en halv timmas flygavstånd när SH känns alltför crazy. Rent, blå himmel, god mat och trevliga människor. Det var en härlig helg och sällskapet av Thunderbirds och föräldrar gjorde den inte sämre. Jag älskar gemenskapen som finns i laget, både hos spelarna och familjerna. Det är ju helt galet att åka till ett grannland och spela hockey och heja på, det är upplevelser utöver det vanliga! Killarna har så roligt tillsammans med sina kompisar och det är härligt att se dem sjunga allsång i bussen med coach Joeys ledning (lagets favorit är LFMAO:s I´m sexy and I know it). :o)

Matcherna gick bra. Det var ganska blandad kvalitet, från ett lag som hade tre som skulle teka och inte alls verkade ha hört talas om positioner, till ett duktigt tajt lag. Det var en hel del tjejer som spelade vilket var kul, de var grymma! Malte åkte ut för slagskott, en regel vi inte kände till. Han var lite sur över det. Ett lag som vi spelade emot hade bara fem ordinarie spelare eftersom koreanska klubbmästerskapen hade hållit igång hela veckan och finalerna var på helgen. De hade tagit dit tolv-tretton-åringar för att få fullt lag, men våra minsta/yngsta spelare gick ungefär till midjan på dem så av säkerhetsskäl var det helt uteslutet att låta de stora killarna och tjejerna spela. De hade heller ingen coach, han var domare. Oj vad de slet. Våra bytte ju av, men de andra fick spela hela tiden. I periodpauserna låg de bara raklånga på isen. De gjorde också mål i tredje perioden, starkt jobbat!

Själva staden var också en upplevelse. Vi var vid Seoul tower, vi åkte linbana upp (jag blundade och höll Benny i handen hela tiden) och tittade på bland annat de tusentals lås med önskningar som hängde längs med utsiktsplatsen, käkade sockervadd och lyssnade på torgmusikanter. På söndagen var vi vid palatset och tittade. Färgerna i dräkterna och på den traditionella byggnaderna är fantastiska. Jag försökte fånga det på bild, det var så vackert...

Vi åt korean barbecue, som det kallas, där maten grillas vid bordet. Vi åt kimchi (marinerad kål) och bibimbop (minns inte hur det stavas), som är ett slags stekt ris med grönsaker och svamp som steks i en stor upphettad stenskål vid bordet. Det ligger ett rått ägg i och sen tar man sesamolja, salt och chilipasta och rör runt till ägget stelnat. Hur gott som helst! Sedan åt vi också en gigantisk buffé till lunch på söndagen. Smaskens. Där fanns allt mellan himmel och jord. Godast var sushin!

Vi kommer återvända!

Här kommet bilder från helgen!




 Viggo.


 Malte.


 Matthew i utvisningsbåset, men lika glad för det. :o)





 Trötta, men det vankades pizzakalas tillsammans med motståndarlaget.


 Dylan blev player of the game.


 Utsikt.


 The team.


 Päronen.


 Skoj.


 Vakter.


 Sockervadd, mums.


 Hela munnen full. :o)


 Man kunde köpa lås och fästa önskningar i och sedan låsa fast dem på en vägg. Det var hundratusentals lås där. Så himla fint!


 Utsikt åt andra hållet.


 Bröder.





 Friends; Owen och Viggo.


 Coach Magnus Tedestedt coacher the Swedish connection; Viggo, Malte och Max. :o=


 In med tandskyddet!


 Stolta föräldrar och en son som är sprickfärdig av stolthet; player of the game!





 Seger!


 Familjen K vid palatset.


 Palatset.


 Alma.


 Vackert.





 Lek.


 Vilka färger och vilka klänningar!


 I solen.


Oj, vad lång och allvarlig han är, mamma!:o)

Inga kommentarer: