tisdag 26 juni 2012

Skolåret är snart slut

Förra veckan och denna vecka har barnens olika klasser haft fester för att fira att skolåret snart är slut. Som förälder förväntas man ta med något gott och sen träffas man och firar och äter och minglar. Riktigt trevliga tillställningar och lärarna får en gåva av klassen.

Ska man summera skolåret så har det för det första gått väldigt fort. För det andra har våra barn på kuppen blivit i stort sett tvåspråkiga. Det är helt otroligt hur flytande de är i engelskan redan. Många nya vänner och erfarenheter rikare kan de nu ta sommarlov i morgon eftermiddag.

Många omställningar har varit tuffa; mer läxor, längre skoldagar för grabbarna, för Alma att lära sig läsa och skriva på ett främmande språk samtidigt som hon lärde sig det på sitt hemspråk. Kompisarna var i många fall flera år före henne eftersom man börjar skolan här när man är fem. De har slitit alla tre och har verkligen förtjänat den långa härliga sommaren som nu ligger framför dem.

Som mor och far till dessa barn kan man inte vara annat än sprickfärdig av stolthet. Vi tog dem från den trygga småstaden till andra sidan jorden och det har de klarat fantastiskt bra. Inte nog med att lärt sig massor på kuppen, utan de har också klarat att bygga nya relationer till människor från hela världen och fått många riktigt bra vänner.

Här kommer lite bilder!

 Cornelius, August, Malte och Angus.


 Cornelius och Malte. C flyttar till Singapore och lämnar nog ett tomrum efter sig...


 Miss Shen och Miss McGovern och Malte.


 Alma och Daniela.


 Alma och Cierra mumsar choklad. :o)


 Alma och Miss Persson.


 Miss Smith och Miss Shen och Viggo.


 Viggo och Edmund.



2 kommentarer:

B sa...

de är otroliga! vilken tid de haft och vilka framsteg de gjort!

B sa...

de är otroliga! vilken tid de haft och vilka framsteg de gjort!