tisdag 6 september 2011

Ärtglass, sömn, everything is fake in China...

De luttrade Shanghaiborna har talat om för oss att det är helt omöjligt att hitta filmer och skivor som inte är fake (kopierade). Det finns till och med en marknad (vad annars) som heter Copy Market. Filmer och Cd-skivor är billiga här, en film kostar runt tio RMB. En box med t.ex. Big Bang Theory kostar runt 50-80 RMB. En bekant som har barn i Almas klass köpte en cd-skiva med James Blunt på RT-Mart och när hon öppnade var det något helt annat i, så man får hålla ögonen öppna lite och höra efter var alla andra köper sina filmer och skivor.





När vi var på ToysRus hittade vi lego av märket lego. En bit ifrån fanns också lego, men märket är BanBao. De ser precis likadana ut, men priset skiljer sig väldigt mycket. En stor kartong med t.ex. flygplan eller helikopter kostar runt 150 RMB, vilket är väldigt billigt om man jämför med det riktiga legot.





På ToysRus hittade vi också leksaksbilar av märket Volvo. Det stod en skylt där med texten "It´s hot". But is it fake or not?:o)





I mataffären fattar man att soja är en viktig produkt. Hyllmeter fyllda med olika märken, konsistens, färger, det är bara att välja. Soja är också big business verkar det som.





Jag skulle ta en bild på Alma när vi åt hamburgerlunch och upptäckte sen att det låg en gubbe och sov mot bordet i bakgrunden. Och han var inte ensam. Det verkar som att kineserna kan sova var som helst, när som helst, och gör det också.





Sist men inte minst: jag var på Metro och handlade med en bekant och skulle ha ett paket glass till barnen. Det finns glass med ärtsmak. Sugen?

1 kommentar:

Maja Hessle sa...

Uppdatera!!!! ;)