tisdag 6 september 2011

Manligt - kvinnligt

Åh herrejösses, det är många saker här som gör att man höjer på ögonbrynen en aning.




1. När familjen skulle ansöka om uppehållstillstånd häromsistens så åkte jag och Benny dit med Doris från APP. Tack och lov var alla papper färdigifyllda, så jag och Benny skulle bara bli fotograferade och sen skulle vi skriva på pappren för oss och barnen. Trodde jag. HA! Det visade sig att eftersom familjens överhuvud var med så räckte det att han skrev på. Jag behövde bara fotas och lämna in mina papper. Säger en del om mäns och kvinnors status här, om det nu är så det går till för alla. Det är också så här i Kina att saker och ting varierar, det som gäller ena dagen gäller inte nästa osv. Det är lite mañana över det hela och beror på vem som råkar arbeta just då.Men kineserna är väldigt noga med sina papper och stämplar, så jag tror att processen ser likadan ut för alla.






2. Inne på ToysRus finner man denna skylt. Gissa vilken fär som dominerade "flickavdelningen"?




3. Soliga dagar finner man att paraplyer är en väldigt vanlig syn. Till skillnad från oss nordbor som hysteriskt pressar för att få färg när solen väl visar sig, så är kvinnor här väldigt måna om sin vita hy. Man skyddar den mot solen genom att använda paraply. Det finns dessutom inte ett endaste hudvårdsmärke med självaktning som saknar en serie produkter som främjar vit hy. Den vita hyn är ett ideal och blekande krämer och produkter som ska göra din hy vit och len är big business här. Alla ifrån Lancôme till Pond´s och Garnier har en egen serie för detta ändamål.

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh, vad kul att du delar med dig! Mycket av det du skriver om är väldigt likt hur det är i Thailand, exempelvis med sovande människor, stämplar, jösses vad de älskar sina stämplar, oavsett om du är på imigration eller ska ta passfoton.......den vita hyn, och alla spännande produkter det finns för att främja dess existens.......alltid när vi kommer vintervita till våra vänner så tycker de vi är så fiiina.... för att sen inte tala om "Foodmarket" blä.....
Krama familjen! Vi saknar er! Kram Åsa