tisdag 6 september 2011

Pudong

Förra veckan var jag och Benny i Pudong för att ansöka om uppehållstillstånd. Vi passade på att se oss omkring lite. Pu dong betyder öster om floden Pu (Huang Pu egentligen)och Puxi, den sidan som vi bor på betyder väster om floden. Här kommer blandade bilder. De är inte i ordning, tyvärr, men håll till godo. :o)





Utsikt från Oriental Pearl Tower mot Puxi, nordväst.





Jin Mao Tower, ett tag Shanghais högsta byggnad, och World Financial Center (kapsylöppnaren) nu den högsta byggnaden. Kapsylöppnaren är 492 meter hög. Den är snart utkonkurrerad av ett torn som håller på att byggas alldeles i närheten.





Vi var uppe i Space module, på 350 meters höjd.





Utsikt från hög höjd. Fick svindel. Glasgolvet svajade. FY!





Snurran.





Snurran.





Utsikt mot Puxi.





Oriental Pearl Tower.





Torget vid foten av Oriental Pearl Tower.





Gångbana mot bl.a. Super Brand Mall som ligger granne med OPT.






Inne i en av bubblorna i oriental Pearl Tower finns en hel spelhall med allt man kan tänka sig i spelväg. Här finns också en 3D-bio och en berg- och dalbana på ett par hundra meters höjd.



Pärltornet var en upplevelse, det gick jättebra att komma upp, vi bytte bara hiss en gång. På vägen ner bytte vi hiss jag vet inte hur många gånger,m och varje gång fick man gå runt våningsplanet, där det såklart fanns diskar där man kunde handla allt från souvenirer till cigaretter, dricka och snacks. Självklart finns här också en restaurang. När vi väl hade tråcklat oss ända ner var vi tvungna att passera genom en affärsgata med små butiker på var sida, för att kunna komma ut. Mycket kan man säga om kineserna, men dumma är de inte när det gäller att tjäna pengar.

Inga kommentarer: