måndag 10 oktober 2011

Shanghai World Financial Center





I folkmun kallas den kapsylöppnaren. I öppningen längst upp sägs det att ett flygplan kan flyga igenom. Den är just nu Shanghais högsta byggnad på 495 meter, men precis bredvid håller man på att bygga ett ändå högre torn. Utsikten är magisk och vi körde på ett tips från våra rutinerade Shanghaiboende grannar. Istället för att köa hutlöst länge för att få komma upp till 100:e våningen (och dessutom betala ganska grova pengar för att göra det) så åkte vi upp till skybaren på Park Hyatt, på 93:e våningen. Där tog vi kaffe och barnen åt chokladmousse och vi njöt av utsikten. Jag fattar knappt fortfarande att det är vår hemstad nu. Hisnande!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fy fasen va jag längtar efter er!!! Det känns som en evighet tills ni kommer hem till jul!!!Om man köper dvd filmer här, kan ni se dem på er spelare då? Funderar på vad man ska hitta på till kottarna i julklapp och present. Krama och pussa grisarna och berätta att jag älskar dem!!! Kram Pia

Maja sa...

Hej Pia!

Veckorna går så fort. Vi kan se svenska dvd här tack vare din hackare till bror, hehe. Gärna svenska klassiker som Saltkråkan (som de lånat av en kompis och ÄLSKAR). För övrigt önskar sig killarna svettband till tennisen, och fodral till tennisracken. Mer utförlig lista kan jag maila. :o) KRAM!