söndag 14 september 2008

Feminist javisst!

På vårt hotell var det inte många kvinnor som jobbade, men alla som städade var kvinnor. När man tänker efter så är det inte många män i Sverige heller som är lokalvårdare heller. Känner ni till några?

Tysk TV innehöll följande scenario klockan elva på kvällen:

Man tar en tjej som man tror att folk ska tycka är snygg. Sedan placerar man henne i ett raffset av typen mindre dyrt och en lika billig studio. Raffsetet ska vara sådant att det går att pilla av i olika omgångar, alltså är det nät för brösten istället för tyg. Bröstvårtorna MÅSTE tydligen absolut synas. Sen tar man en ordlekstavla och placerar i den billiga studion och slänger in en man, som självklart inte syns på bild men som sitter och pratar med kvinnan. Hon tar av sig något när någon man ringer in och talar om rätt ord på tavlan. Detta var vad som hände på cirka tre minuter. Sedan bläddrade vi vidare bland kanalerna. Men man blir ju förbannad! Vad är det för skit-TV?! Det värsta är det tydligen finns en publik så därför kan man sända eländet. Nog för att man fattar att det finns porr och annat och att det finns en marknad, men att fluktgubbar och andra går igång på ett ordleksprogram där en tjej klär av sig? Nej, ur led är tiden!

Det blev inte bättre när jag vaknade tdigt en morgon och bläddrade igenom kanalerna vid sju på morgonen. Då var det striptease på den tyska kanalen. Men herregud! Hur många barn är det inte som kanske sitter och tittar på morgon-tv och byter kanal själva? Det kan ju mina femåringar. Nej, en helt igenom sjuk upplevelse och feministen i mig morrar åt gubbväldet inom den tyska TV-branschen!

1 kommentar:

svartanova sa...

håller med - och TRÖTT TRÖTT TRÖTT på det blir man. Suck.