tisdag 30 augusti 2011

Almas första skoldag










Åh, det är ett stort ögonblick när barnen gör sin allra första skoldag. Våra söners första är noggrant dokumenterad och likaså blev Almas.

Mest spännande var att åka buss och att redan första dagen få två nya kompisar.

Som förälder är det både lycka och sorg att se sina små klara sig fint på egen hand. Det är skönt att de fixar att känna sig hemma i en främmande miljö och ett språk de inte behärskar, och samtidigt lite sorgset att de redan inte har samma behov av sina föräldrar. I klassen finns barn från hela världen: Australien, Singapore, Filippinerna, Finlan, Danmark, USA och det känns osm en verklig ynnest att ge barnen en internationell miljö att frodas i.

Benny och jag åkte med på förmiddagen, men strax före lunch lämnade vi henne (och killarna som gjorde sig hemmastadda direkt).

Almas ena fröken är svenk (Miss Persson). Känns skönt. :o)

Lite bilder från skolbussen och klassrummet. Nästa vecka ska jag åka med till skolan en dag och fota lite i Malte och Viggos klasser. de vill hemskt gärna skicka bilder sina kompisar på Broholmskolan. :o)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oh my god!!! Hur underbara är de inte!!! Alma den lilla sötisen ser djupt konsentrerad ut. Visst är det coolt att de får träffa andra barn från hela världen. Pussa dem från faster!!!

Anonym sa...

Vad kul det är att följa ert äventyr! Det är verkligen annorlunda men verkar sååååå roligt!
Marie G