fredag 12 augusti 2011

Dag 2



Ett gäng happy bad(d)dare. :o)



Så många blåa stämplade papper och ett vitt, för ett kontantkort. :o)


Morgonen var regnig och blåsig. Det blixtrade och åskade, men det var varmt, runt 26 grader.

Vi mötte upp vår kontakt Leona vid vår bostad på Shanghai Racquet Club. Det visade sig att det blivit fel, mycket fel... Suck. Istället för tre enkelsängar, en i varje barnrum, och ett skrivbord och en bokhylla, så hade vi ett barnrum, ett arbetsrum med skrivbord och bokhylla men utan säng, och ett andra master bedroom med dubbelsäng och byrå. Det kommer dröja ett par veckor innan det kommer enkelsängar.

Sen drog vi vidare för att fixa mobilnummer. Inte heller det funkade smärtfritt, men till slut, efter en mängd papper med röda stämplar och underskrifter så har vi nu varsitt simkort. Puh.

Efter detta besök på China Unicom som tog runt en timme (för att fixa två kontantkort) så gick vi till Bank of China för att ordna två bankkonton. Fler papper i mängd och fler röda stämplar. Det förefaller vara så att kineserna gärna stämplar alla sina dokument. Självklart i rött. Men vi fick varsitt konto, varsitt bankkort och varsin koddosa till e-banken (på nätet).

Vi var helt slut efter denna förmiddag så det blev sen lunch på rummet (roomservice) och sen vilade vi en stund innan vi badade.

Kvällen tillbringade vi på Carrefour Gubei för shopping till hemmet. Det blev en intressant men svettig upplevelse. Vi träffade en annan av Volvofamiljerna, det var trevligt. Barnen tittade storögt på allt roligt i matdelen av butiken, t.ex. levande krabbor och fiskar. Sjögräs och torkade havskreatur (som jag inte vet vad det var) fanns också att köpa. Vi tittade på lite grejor till vårt hem, men köpte inte så mycket.

Kvällen bjöd på mer bad. :o) Nu är det läggdags för tre trötta och mamman och pappan ska ta sig en kinesisk öl.

Trevlig fredag på er. :o)

Inga kommentarer: