torsdag 11 augusti 2011

Äntligen framme!



A room with a view.



Magic trick: sex pers och elva väskor plus fem handbagage i denna bil. :o)



Framme på Pudong International Airport SH.





Och efterrätt. Blodläge är jag snart klar med, så himla bra!



Förrätterna. :o)



Glada killar med förfriskningar innan vi lyfter mot Shanghai.



Barnen fick apelsinjuice och föräldrarna fick skumpa. :o)



Passkontroll på Vantaa Airport Helsinki.





Världen utanför ett flyplansfönster är fascinerande.



Hej då!:o)



Vänner. <3

Vi landade vid sju i morse i ett ganska soligt Shanghai. Flygresan gick jättebra. Det var lite svårt att sova tyckte barnen, men till slut slumrade de till en stund. Det var väldigt spännande att titta ut genom fönstret, och att flyga både in och ut ur natten.

Vi har checkat in på hotellet (Marriot Hong Qiao)och ätit frukost. Barnen har badat badkar och nu ska vi vila lite innan det blir poolhäng efter lunch.

Shanghai hade idag en temperatur på 29 grader klockan sju på morgonen när vi landade. Varmare blir det under dagen.

Vår chaufför Mr Liu mötte oss. Det var lite svettigt (i dubbel bemärkelse) att få in alla våra ELVA väskor i bilen, men till slut gick det. Benny har flugit så mycket att han fick ta med tre bagage och vi andra två var. :o)

Mr Liu heter TONY i förnamn. Han har ett annat, kinesiskt namn också men tråkigt nog är det en stor trend, eller kutym kanske är ett bättre ord, att ta ett västerländskt förnamn som man använder i sitt yrkesliv. Ungefär som att Benny behöver ha ett kinesiskt namn, alltså ett namn som när det uttalas på mandarin när man läser tecknen blir så likt Benny Kedén som möjligt. Då blir det Rafael Hutton med västerländska bokstäver. Då är det bara Michelangelo, Donatello och Leonardo som fattas så är samlingen Ninja Turtles komplett på Volvos huvudkontor i Jiading. :o)

Imorgon ska vi registrera oss hos polisen och sen blir det besök i vårt hem för att se vad som ska handlas och sen ska vi få hjälp att köpa kinesiska simkort till våra telefoner samt öppna bankkonton på Bank of China, den enda kinesiska bank som har engelsktalande personal.

Nya rapporter kommer så småningom. :o)

4 kommentarer:

svartanova sa...

Åh, vilken mastodontuppdatering. Så snart!
Lyxigt för oss där hemma att se så många bilder och få veta vad ni gör. Känns nästan som att man är med er på resan. Nästan. ;P
Det är inte utan att det pirrar i min mage när jag läser. Ha't så himla bra!!!
KRAMAR

elisabeth sa...

Skönt att ni kommit fram. Njut i värmen ni. Här var det 10 grader i morse. Riktig höstkänsla som smög sig på oss

Nettan sa...

Så skönt att se att ni är framme i Shanghai, nu börjar ett spännande äventyr för er alla! Kul. Här i Skåne är det höst i dag så njut av värmen!

Kram

Anonym sa...

Hej på er!
Sitter med barnen i soffan och läser om ert spännande äventyr, de hälsar så gott. Det blir kul att få följa med er vidare på resan och dela alla era upplevelser. Ha det så jättebra. Kram Martina, Håkan, Oliver, Isac och Samuel