fredag 31 oktober 2008

Väder och vind


Med betoning på vind. Jag flyttade ifrån Värmland. Där är det snö på vintern. Det blåser om det är höststorm. Sjön blir varm redan i juni.

Jag flyttade till den lilla staden vid Vänern. HERREGUDIHIMLEN, den här kommunen skulle behöva någon väderterapeut som förberedde en för vädret! Sjön tar vääääldigt lång tid på sig att bli varm. Om man har tur är det badbart i juli. Innan dess är det rena rama självplågeriet, ungefär som att bada isvak. Såklart,det är ju Sveriges största.

Snö? Ja, cirka sju dagar på hela förra året. Det var regn regn regn. SÅ inspirerande att vakna upp till varje morgon! Speciellt i kombination med det eviga blåsandet. Det var också kul att tvätta barnens överdragskläder i parti och minut, de såg ut som leriga små grisar efter varje dag på dagis. De svindyra vinteroverallerna hängde i garderoben i stort sett oanvända.

Här blåser det jämt. Det är ett riktigt blåshål! Och värst av allt är den svinkalla nordan, som går igenom märg och ben. Det kvittar hur många lager kläder man har på sig så nog blåser det in någonstans. Om man inte ska frysa ihjäl när man är ute måste man vara i konstant rörelse. Det blir lite besvärligt när man går på stan och t.ex. handlar julklappar. De varma kläderna ger dig en exklusiv förhandsupplevelse av klimakteriets vallningar när du går in och ut ur affärerna.

Och ja, vi fick åka fyra komma någonting mil i stormen Gudruns efterdyningar när lilla A skullekomma till världen. En riktig upplevelse! Speciellt med alla träd som låg hullerombuller vid vägen och alla kastvindar, som gjorde det svårt för mannen att hålla mig ihanden eftersom han var tvungen att hålla båda händerna på ratten. Då fick bildörren visa vad den gick för, kan jag säga.

Ja jisses. Då var det färdiggnällt för idag. Gnällkärringen rapporterar klart slut varulvstjut.

Inga kommentarer: