onsdag 13 augusti 2008

AAAARRRGGHHHH!!!

Det kom ett åskregn och efter det strålande sol. På med gummistövlar och sedan ut. Åh vad glad mamman blirnär hon hör två av sina barn leka och stratta tillsammans ute. Den tredje grejar för sig själv inomhus. Mamman passar på att sätta igång med förberedelserna för middagen. Hon tittar ut och möts av den idylliska bilden av sina två barn som håller sams och är glada. Mamman suckar lyckligt och fortsätter med sitt.

Helt plötsligt drabbas mamman av ett infall och ska titta ut efter ytterligare en liten stund, trots att hon bara hör muntra och glada rop utifrån trädgården. Vad skådar det hårt prövade modersögat, om inte en stor unge i full färd med att kasta regnvatten i kaskader på lillasyster. Hela ungen är genomvåt. Dessutom springer hon omkring BARFOTA, utan stövlar i vattenpölarna. Storebror hejar på såklart. Inte bara middagen att ta hand om alltså, utan även två genomsura barn som verkligen varit energiska i sin lek och sett till att varje torr fläck på kroppen numera är våt. För att inte tala om kläderna. Tvättstugan here I come.

Återvänder till tanken om hushållerska i nästa liv. Mammgudarna och tvättgudarna; KAN ni inte uppfylla min önskan i detta liv istället?

Idag blir det definitivt en tur till ÅHLÈNS när pappan kommit hem från jobbet.

Inga kommentarer: