fredag 29 augusti 2008

Hur man bäst förbereder en utlandsresa med sjövilda barn


1. Plåster. Det blöder när man slår sig för att man springer överallt och aldrig kan gå.

2. Plåster. Det blöder när brorsan pucklar på en med vad han nu kan hitta.

3. Kirurgtejp. Ibland blir det lite större sår.

4. Xylocain och alvedon. Det gör ont också, t.ex. när man får en gren i huvet som brorsan hittat och svänger omkring sig och man inte hinner väja för att man, JA JUST DET; SPRINGER.

5. Lite mera plåster. Lillasyster hänger ju med också. Ajaj.

6. Vätskeersättning. När man får diarré för att man stoppar i sig intressanta saker från marken eller vart man nu hittar dem, trots att mamma och pappa sagt att det inte går för sig. T.ex. okända bär eller något godis som någon annan tuggat på.

7. Hydrocortison. De okända bären ger utslag på kroppen.

8. Sårtvätt. Är man inte i närheten av hotellrummet så är det ju praktiskt med något att göra rent det garanterat superskitiga såret med. För någon medicin mot blodförgiftning har vi inte kunnat få tag på receptfritt. :o) Kanske finns något turkiskt mumbojumbo?

9. Stenkoll på försäkringarna. Självklart beställde vi det europeiska sjukvårdskortet för MÅNADER sedan.

10 Mörk choklad. Till mamman och pappan på kvällen när barnen sover sött efter en utslitande dag (för mamman och pappan alltså). Hur många kakor kan man få plats med i en 120 liters Samsonite?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det verkar fjuttigt att rekommendera sommarens lilla plåsteretui då det känns som plåster på rulle i typ metervara ligger närmare verkligheten. Vad det gäller chokladen så är det nog bara en fråga om hur tung väska maken orkar släpa för en stor mängd lär ju gå åt där på balkongen! Trevlig helg!
kram

Maja sa...

Den tog slut första veckan, Men riktigt bra plåster var det! Har cvi några extra kvar? :o)

Maja sa...

Annika: Glömde: Trevlig helg till dig ooch dina kära också.

svartanova sa...

Herrejösses vilken bra och genomtänkt (och rolig)lista! Jag hoppas verkligen att ni får det härligt på semestern UTAN allt för mycket omplåstrande. Jag har faktiskt inte använt mina plåster än.

Tack för ditt fina beröm! Om man kan stå ut med lite småskavanker på de virkade pryttlarna så virkar jag gärna till dig så fort som tiden bara tillåter. :)

Ni är alltid välkomna förbi! Vilken härlig helg ni får med kräftor. Vinet sörplar jag också i mig nu. Fredagsmåstet. ;)

Maja sa...

Jamen du är ju så himla duktig. Jag tror inte ens att jag skulle orka ge mig på ett virkprojekt. Kanske något för en ny damklubb? :o)

Vi ses imorgon då. Vi ska dra ner på stan och kolla på pumporna. Spännande! :o)