tisdag 15 juli 2008

Kalas hos farmor =kaos hos farmor...


Recept på tisdagskvällskaos:


Ta halva tjocka släkten, inklusive fyra helvilda barn. Lägg till en nypa kalas. Matkalas. Vispa runt lite i en tvåa med stor balkong vid "älva". Häll i en rejäl skvätt dåligt väder (=regn) så att barnen inte kan vara ute och leka, samt hungriga gäster som inget hellre vill än att äta. Blanda ordentligt. Låt kaoset vila medan det jäser. I tvåan vid "älva".


Lägg ut kaoset, kavla med starka armar; det behövs. Bred på något högljutt samt pajer och god stämning. I tvåan. Låt vila medan du tänker... Det är tårta och kaffe också. Fortfarande i tvåan.


Avsluta med att rulla ihop hela härligheten, pensla på smält kalashumör, toanödiga barn, hungriga högljudda barn som inte gillar broccolipaj samt begränsat med plats i glatt sällskap. Skär i lagom portionsbitar. Lägg på bakplåtspapper och in i tvåan, på hög värme (trots regnet utanför). Ser det torrt ut, bred på mer av något högljutt. Gärna brötiga tonåringar, som är lite sega men lätta att bre på kaoset.


Ta ut efter lagom tid, cirka tre timmar. Ta itu med disken, så inte kalasvärdinnan får stå med den när halva tjocka mätta släkten åkt hem. Åk hem, från tvåan.


VOILÁ!


Inga kommentarer: